C7 Corvette Stingray sätter Guinness världsrekord för snabbaste bakåtmil

5
C7 Corvette Stingray sätter Guinness världsrekord för snabbaste bakåtmil

Visst, din C7 Corvette är mycket snabb när du går framåt, men visste du om dess möjligheter när du kör back? Uppenbarligen lämpar sig de högre hästkrafterna och den höga backväxeln för att tillåta Corvette att få fart bakåt i en hastighet som är snabbare än andra fordon.

En YouTuber som heter Scot Burner driver en kanal som heter Alltid i omvänd riktning och han har dokumenterat de högsta backhastigheterna för olika fordon under de senaste åren. Vi ser i hans olika videor att en manuell C7 Corvette med en toppbackhastighet på 54 mph är en av de snabbaste han har testat på kanalen hittills, så Scot bestämde sig för att göra det officiellt.

C7 Corvette Stingray sätter Guinness världsrekord för snabbaste bakåtmil

Efter att ha bestämt ett datum med NCM Motorsports Park och fått löpningen tidsbestämd av en neutral tredje part, satte Scot Arctic White C7 Coupe på banan och sprang en tidsbestämd mil bakåt för Guinness världsrekordtid på en minut och 15,18 sekunder!

Här är inlägget från NCM Motorsport Park på Facebook och erkänner det nya världsrekordet för Scot och C7 Corvette!


Inför detta världsrekord hade Scot också testat C6 Corvette, som kom in i 40 mph i backning, medan den snabbaste bilen han har kört baklänges är en hyrbil 2018 Kia Sorento SUV i 56 mph. Han har inte kört en C8 Corvette ännu för kanalen, men vi minns att The Stradman testade backkapaciteten hos C8 Stingray på Salt Flats och hans toppfart var bara 31 mph, så detta kan vara världsrekord som står för ganska någon gång!

Scot har inte släppt någon video av världsrekordkörningen, men du kan se hans första test med C7 Corvette där han slår 54 miles per timme baklänges.

Källa:

NCM Motorsport Park

Relaterad:

[VIDEO] Stradman testar topphastigheten för 2020 års Corvette i både fram- och backväxel

[VIDEO] LMR tar världsrekordet för snabbaste C8 Corvette Stingray på planeten
Korvettägare försöker Guinness världsrekord på Drakens svans

liknande inlägg

Leave a Reply