Corvette ‘Namer’ Myron Scott kommer att bli erkänd av hans hemstads Hall of Honor

2
Corvette ‘Namer’ Myron Scott kommer att bli erkänd av hans hemstads Hall of Honor


Fotokredit: National Corvette Museum

Var skulle America’s Sports Car vara utan Myron Scott?

Vi kanske inte skulle kalla det Corvette idag om Scott – en medlem av Chevrolets reklamteam på 1950-talet när bilen utvecklades – inte hade bläddrat i en ordbok och tittat i “C:na” när han kom på ordet ” korvett”, definierat som ett snabbt förföljande fartyg i den brittiska flottan, mindre än en jagare.

Vilket perfekt sätt att beskriva Chevys nya sportbil som så småningom skulle debutera 1953, tänkte han.

Nu uppmärksammas Scott, som föddes i Camden, Ohio 1907 och gick bort 1998, för sina livsprestationer av Preble County Historical Society Hall of Honor i helgen.

Förutom att komma på Corvette-namnet, fick Scott också berömmelse för att skapa All-American Soap Box Derby 1933. Evenemanget sponsrades av Chevrolet från 1935 till 1972 och var ett riktigt spektakel, och drog 50 000 åskådare och 413 deltagare till finalen 1934 .

Innan han började på Chevrolet hade han varit chefsfotograf och art director i 22 år på Dayton Daily News i Ohio. När han arbetade på en söndagsbildsida, stötte han på ett foto av några pojkar som körde med hemgjorda bilar på en gata i Oakwood. Inspirerad av deras innovativa kul med gravitationsdrivna bilar, organiserade han det första Soap Box Derbyt 1933 i Dayton.

Scott berättade om de första dagarna av såpbox-derbyt: “Det var kul i början. Pojkarna använde apelsinlådor, vilken typ av låda som helst, faktiskt; de täckte lådan med tyg för att imitera de tygklädda vingarna på flygplan. Hjulen lossnade från barnvagnar och skjutvagnar. Det fanns träfälgar och stålfälgar. Några av dem använde pneumatiska däck. Allt vi bad om var att ett barn skulle bygga det själv. Han kunde få råd från experter, men arbetet måste vara hans.

Scott gick så småningom i pension från Chevrolet och flyttade tillbaka till Centerville och Kettering i Ohio för resten av sitt liv.

Nu har han blivit utvald av Preble County Historical Society som en av dess invalda till Hall of Honor, som grundades för 12 år sedan för att hedra högpresterande infödda män och kvinnor. Årets klass kommer att hedras lördagen den 24 september klockan 14:30 på utomhusamfiteatern på 7693 Swartsel Road, Eaton, Ohio.

Det är en del av den årliga höstfestivalen och historiska dagar, planerad samma dag från 10:00 till 18:00 och med vagnsresor genom olika tidsperioder från vikingatiden till modern tid, rundturer i deras historiska gård och 1860 Farm House, musik, matförsäljare, underhållning, hantverk, spel och andra familjeorienterade evenemang.

Källa:

registerherald.com

Relaterad:
Corvetten gjorde sitt första offentliga framträdande för sextio-nio år sedan på GM Motorama i New York City
Corvette: Ett lätt beväpnat, snabbt skepp som varierar i storlek mellan en jagare och en kanonbåt

[VIDEO] Denna Corvette är INTE ett mycket manövrerbart fartyg

liknande inlägg

Leave a Reply