Det bästa sättet att packa din bil för alla roadtrips

4
Det bästa sättet att packa din bil för alla roadtrips

För de flesta betyder sommar semester och resor. När temperaturerna stiger, 80 procent av amerikanerna planerar att förändra sitt vardagliga landskap, och de flesta av dem kommer att göra det genom att ta en roadtrip. Och det är vettigt eftersom körningen är mer flexibel och billigare än att flyga.

Bagageutrymmet på din bil har mycket mer utrymme än en enda handbagage, men den är definitivt begränsad och du måste göra det bästa av det. Att packa för vägen handlar inte bara om tillfredsställelsen av att vinna en komplicerad omgång bagage Tetris – säkerhet är också viktigt.

Vikten av att packa rätt

Om du tror att så länge du lyckas klämma in varenda sak – till och med diskbänken – är du bra att gå, tänk om. Dålig packning kan snabbt förvandla en sommarsemester till en frustrerande upplevelse, som när du inte hittar solkrämen eller bagaget har skiftat och krossat ditt goda bananbröd. Men en felaktig vattenflaska eller ett osäkrat grillgaller kan ha ännu mer förödande och dramatiska effekter.

I bästa fall är föremål som skiftar och spills en distraktion. Om du ständigt kollar backspegeln för att säkerställa att brädspelet ovanpå ditt bagage inte glider av och sprider bitar överallt, är dina ögon inte på vägen, vilket skapar en fara för passagerare och andra förare.

[Related: Organize and accessorize your board games with 3D printing]

“Rätt packning av bilar minskar dessa faror och hjälper också till att hålla alla passagerare säkra och organiserade”, säger Thomas McIntyre Schultz, som är ansvarig för teknik och produktkommunikation på Volvo Car USA.

Men i värsta fall kan lösa föremål vara dödliga. Enligt Volvos lastningsrekommendationer, kan ett föremål som väger 44 pund nå en ekvivalent projektilvikt på över 2 200 pund i en frontalkollision med bara 30 miles per timme. I den hastigheten, om föremålet träffar föraren eller en av passagerarna, kan det orsaka allvarliga skador eller till och med dödsfall. Så packning handlar om mer än komfort och bekvämlighet – det kan bokstavligen rädda ditt liv.

Packningstips

“Att packa en bil är en blandning av konst och vetenskap som hjälper till att skydda alla på vägen”, säger McIntyre Schultz.

Och som med alla mästerverk eller vetenskapliga experiment, föreslår han att du börjar med en plan. Innan du slänger saker i bagageutrymmet, se till att allt du tänker ta med dig är närvarande och redovisat. På så sätt slipper du frustrationen av att packa hela bagageutrymmet bara för att inse att du har glömt en påse och måste börja om på nytt.

Först, plocka isär eller kollapsa stora föremål som barnvagnar, till exempel, så att de packas ner så små som möjligt. Sedan, för att vara säker på att du får ut det mesta av utrymmet i din bil, packa allt som är särskilt skrymmande eller med vassa kanter i sin egen låda. Fyll i alla skrymslen och vrår med mjuka, följsamma varor som filtar, kuddar eller jackor. Detta kommer att göra packningen enklare och skydda ditt bagage från repor eller bucklor.

När allt i uppfarten eller garaget är klart, visualisera hur det kan passa ihop innan du börjar lasta. Placera tunga påsar i botten av högen för att förhindra att de glider runt eller krossar ömtåligare föremål. För särskilt stora eller obekvämt formade saker som cyklar, skotrar eller sportutrustning, överväg att installera ett cykelställ eller takräcke utanför ditt fordon. Se till att följa tillverkarens installationsinstruktioner noggrant för att säkerställa att ställen är säkra.

När allt är på plats, ta ett foto så att du kan referera till det och replikera resultaten när du går hem.

För bekvämlighetens skull, ha praktiska föremål som första hjälpen-kit, snacks och underhållningsutrustning i passagerarområdet. Förvara dem i korgar eller lådor och försök att fästa dem på sätena, eller kila fast dem hårt på golvet mellan raderna för att förhindra att de glider eller spills.

Var uppmärksam på din bil

Vad du behöver för att göra din resa säker innan du kör ut på vägen beror på vad du kör. McIntyre Schultz förklarar sedaner—bilar med separata slutna bagagerum– kräver inte lika många säkerhetsåtgärder som andra fordon.

“En bagagelucka ger en naturlig separation för passagerare från bagage, tunga eller lösa redskap och kan minimera distraktioner orsakade av föremål som växlar mitt på körningen”, säger han.

Om du kör en SUV eller halvkombi är det annorlunda. För att undvika att en flygande resväska förstör din resa, förvara tunga föremål längst ner i bagageutrymmet och borta från människor. Detta gör dem lättare att packa samtidigt som de förhindrar att de faller på passagerare, krossar andra föremål eller, i händelse av en olycka, förvandlas till dödliga projektiler. För ökad säkerhet, använd rep eller bungee-snören för att spänna fast tunga föremål på ditt fordons inbyggda fästankare. Om du har bagage på hög i baksätet, säkra det med ett skyddsnät. Denna enkla barriärburk kommer också att förhindra att last flyger framåt i framsätena.

[Related: How airbags work, and how they can fail]

Om du staplar högt, låt inte bagaget slå mot fönstren – undvik eventuella brott eller skador på glaset genom att lämna ett 4-tums utrymme mellan det och din utrustning. Glöm inte heller att lämna tillräckligt med utrymme så att du kan se ut genom dina fönster och genom din backspegel.

Slutligen, gör eventuella ändringar som din bil behöver för att klara den tunga lasten, särskilt om du har anslutit ett dragfäste eller släp. Kontrollera din bils specifikationer noggrant och undersök om du behöver justera ditt däcktryck för att klara den extra vikten. Du hittar all information i din bils bruksanvisning.

Att spänna in alla dina varor och utrustning på plats (och dig själv också) kommer att göra din roadtrip säker, så det är mer sannolikt att du kommer fram till din destination frisk, glad och redo att njuta av en välförtjänt sommarsemester.

liknande inlägg

Leave a Reply