Ford återkallar några 2022 Mustang Mach-E SUV:ar på grund av felaktiga axlar som kan gå sönder

7
Ford återkallar några 2022 Mustang Mach-E SUV:ar på grund av felaktiga axlar som kan gå sönder


Ford har utfärdat en officiell återkallelse för vissa 2022 Mustang Mach-E elektriska crossovers på grund av risken för axelfel. Det rapporterade tillverkningsfelet påverkar Mustang Mach-höger-bakre E:s axelhalvaxlar, enligt biltillverkaren.

Enligt Green Car Congress kan de påverkade 2022 Mustang Mach-E SUV:arnas halvskaft gå sönder när de är lastade. Återkallelsen som utfärdats av Ford och National Highway Traffic Safety Administration kan påverka nästan 1 200 modeller (NHTSA).
Ford genomför denna återkallelse som en försiktighetsåtgärd, precis som med många andra. Det har inte rapporterats några skador eller dödsfall till följd av problemet, men möjligheten till några olika relaterade problem är anledning till oro.

NHTSA varnar för att om en bils halvaxel går sönder kan den bokstavligen rulla iväg medan den är parkerad. Det är en bra idé för Mustang Mach-E-ägare att ta för vana att använda sin elbils parkeringsbroms tills de vet om återkallelsen påverkar deras crossover och/eller det är fixat hos deras lokala återförsäljare.

En felaktig halvaxel kan också göra att ett fordon tappar kraft. Den andra primära orsaken till återkallelsen är att om delen går sönder under körning kan det utgöra en säkerhetsrisk.

Ford-återförsäljare kommer att kontrollera serienumret på din Mustang Mach-E och, om nödvändigt, byta ut den högra bakre halvaxeln gratis. Enligt artikeln kommer Ford att skicka ut återkallelsemeddelanden senast den 19 september 2022.

Ford påpekade också att de flesta av de drabbade fordonen är osålda, och mindre än 1 procent av delarna förväntas ha detta tillstånd. Företaget skrev också att “återförsäljarens mobilinspektion och fordonshämtning och leverans kommer att inkluderas som ett alternativ för återförsäljare som deltar i programmet.” Dessutom meddelades kunderna redan via FordPass den 31 augusti 2022.

liknande inlägg

Leave a Reply