Fritidstjänsteman hedrad för att ha erbjudit hjälp under en brinnande olycka på Interstate 40 i juli

4
Fritidstjänsteman hedrad för att ha erbjudit hjälp under en brinnande olycka på Interstate 40 i juli

För några veckor sedan berättade vi om en brinnande olycka med fem fordon som lämnade en vit C5 Corvette cabriolet upp och ner på sidan av I-40 i Haywood County, North Carolina.

Nu delar vi gärna “resten av historien” om olyckan den 18 juli med dig idag, som rapporterats av themountainer.com.

En ledig Maggie Valley, North Carolina polis vid namn Shanna Bellows blev en av många oväntade hjältar den dagen, och som ett erkännande för hennes livräddande ansträngningar kommer hon att hedras vid stadens rådsmöte på tisdag.

Men som de flesta hjältar känner Bellows inte att hon gjorde något utöver det vanliga. “Det är lite pinsamt”, sa hon tidigare i veckan. “Jag ser helt enkelt inte att det behöver en belöning. Det är bara något folk borde göra. … Det är besvärligt att prata om eftersom jag känner att jag inte gjorde något annat än vad någon borde ha gjort.”

Den dagen på väg till West Virginia för att besöka sin syster, såg Bellows en traktor-släp svänga framför henne efter att ha kört i en Corvette, sedan svängde in i mitten, slingrade sig över betongväggen och kraschade in i tre andra fordon som var på väg i motsatt riktning. riktning. Lastbilen och ett av fordonen som den träffade brann sedan upp.

Bellows drog snabbt av motorvägen och sprang till Corvette och fick ett jakande svar från föraren att han var OK men att det fanns en annan passagerare i bilen. Bellows hjärta sjönk för att passagerarsidan på Corvetten verkade krossad, men hennes humör var glad när hon hörde en kvinna säga: “Hjälp mig.”

Fritidstjänsteman hedrad för att ha erbjudit hjälp under en brinnande olycka på Interstate 40 i juli

Bälg och en brandman som också reste bakom vraket drog ut föraren ur Corvette och vände sedan uppmärksamheten mot sin fru.

“Vi var verkligen nära 18-hjulingen,” sa Bellows. ”Det var förmodligen fem sekunder efter vraket som det sprängdes. Vi kunde känna värmen på ryggen. Det var så varmt att vi var tvungna att gå bort från fordonet i några sekunder och sedan återvända.”

En tredje person klippte av kvinnans säkerhetsbälte, medan Bellows hjälpte till att hålla henne uppe för att hindra henne från att falla från en upp-och-ned-position. De flyttade alla bort från hettan från lågorna från den brinnande lastbilen, och Bellows bedömde kvinnans tillstånd, märkte en allvarlig huvudskada och pratade ständigt med kvinnan och försökte hålla hennes trasiga hand utom synhåll för att inte göra henne upprörd. ytterligare.

“Hon förblev ganska vaken, men man kunde se att hon var i så mycket chock att hon inte visste vad som pågick,” sa Bellows.

Fritidstjänsteman hedrad för att ha erbjudit hjälp under en brinnande olycka på Interstate 40 i juli

Medan hon hjälpte Corvette-passagerarna fruktade Bellows för människornas liv på andra sidan motorvägen, men lyckligtvis hade de alla kunnat lämna sina fordon snabbt och undkomma elden. Mirakulöst nog dödades ingen i kraschen.

“Det som störde mig mest var att jag trodde att det fanns människor i bilarna som brann,” sa Bellows. “Men jag visste också att jag inte kunde göra något åt ​​det, så vi fokuserade på de människor vi kunde hjälpa.”

Ironiskt nog slutade Bellows med så mycket blod på sig själv från kvinnans skador att ambulanspersonal först av misstag trodde att hon hade skadats själv.

En helikopter flög Corvette-passageraren till Memorial Mission Hospital, och Bellows hörde senare att hon var i kritiskt tillstånd men förväntades överleva.

CorvetteBlogger ansluter sig till Maggie Valleys hälsning till Bellows, och vi uppskattar insatserna från alla de många andra sjukvårdspersonal som svarade på samtalet den dagen, inklusive flera brandkårer ledda av North Canton, motorvägspatrull, Emergency Medical Services och Department of Transportation-personal som arbetade hela natten för att reparera och asfaltera den brända delen av de västgående körfälten.

Källa:

themountaineer.com

Relaterad:

[ACCIDENT] C5 Corvette Cabriolet krockar med en traktor-släp och kraschen stänger av I-40

[VIDEO] Spring Mountain är öppet för klasser efter en översvämning som täckte banan i sand och skräp

[VIDEO] Arkansas State Police jagar son som kör sin pappas korvett

liknande inlägg

Leave a Reply