Kia, Hyundai är lätta mål för tjuvar, bekräftar försäkringsdata

3
Kia, Hyundai är lätta mål för tjuvar, bekräftar försäkringsdata

Att stjäla äldre modeller av Hyundai och Kia bilar och stadsjeepar blev en skrämmande trend i sociala medier. Nu bekräftar data från Highway Loss Data Institute, som samlar in information om försäkringskrav, att dessa sydkoreanska modeller är mycket mer benägna att bli stulna än andra.

Faktum är att 2015-2019 Hyundai och Kia-modeller är ungefär dubbelt så stor sannolikhet att bli stulen som andra fordon i liknande ålder. Anledningen är att många av dessa fordon saknar någon grundläggande teknik för att förhindra stöld som ingår i de flesta andra fordon, även under dessa år, enligt HLDI.

Dessa modeller har inga elektroniska startspärrar som är beroende av ett datorchip i bilen och ett annat i nyckeln som kommunicerar för att bekräfta att nyckeln är äkta och verkligen tillhör det fordonet. Utan rätt nyckel bör en startspärr göra just det – stoppa bilen från att röra sig.

Startspärrar var standardutrustning på 96 % av de fordon som såldes för årsmodellerna 2015-2019, enligt HLDI, men var standard på endast 26 % av Hyundais och Kias. Fordon som har startsystem med tryckknapp, snarare än att förlita sig på metallnycklar som måste sättas in och vridas, har startspärrar, men inte alla modeller med nyckelfärdiga tändningar har det.

Hyundai och Kia verkar som separata företag i USA, men Hyundai Motor Group äger en stor andel i Kia och olika Hyundai- och Kia-modeller delar mycket av sin teknik.

Autostöldtrenden spreds brett på sociala medier förra året, enligt HLDI. I Wisconsin, där det först blev populärt, ökade stöldanspråken från Hyundais och Kias till mer än 30 gånger 2019 års nivåer i dollar.

Vissa videor som lagts upp på TikTok visade påstådda stulna Hyundai- och Kia-fordon som kördes hänsynslöst och till och med kraschade. “TikTok tolererar inte detta beteende som bryter mot våra policyer och kommer att tas bort om det hittas på vår plattform”, sa en TikTok-talesman nyligen.

Stöldmetoden, som innebär allvarliga skador på tändsystemet, tyder på att dessa bilar stjäls för skojs skull snarare än för återförsäljning, enligt HLDI.

“När du tvångsbryter tändningen orsakar du så mycket skada att det inte är lätt att återförsälja fordonet på den öppna marknaden”, säger Darrell Russell, en före detta bilstöldutredare som nu är operativ chef på National Insurance Crime Bureau, sade i ett uttalande. Att omregistrera ett fordon innebär att ändra eller byta ut dess fordonsidentifikationsnummer, en identifieringskod gjord av 17 bokstäver och siffror, för att göra fordonet svårare att spåra.

HLDI:s uppskattningar av stöldfrekvensen är baserade på antalet av en given modell på vägen och frekvensen av anspråk på fordonsstölder. Vissa fordon stjäls väldigt ofta bara för att så många har sålts, och så det finns helt enkelt massor av dem på vägarna för att stjäla.

I fallet med dessa Hyundai- och Kia-modeller är stöldfrekvensen dock långt oproportionerlig mot deras antal på vägen.

Fordon tillverkade efter den 1 november 2021 och de med tryckknappsstart riskerar inte att bli stulna på detta sätt, säger Hyundais talesman Ira Gabriel. Elektroniska startspärrar blev standard på alla Hyundai-fordon, inklusive de med tändningslås, efter det datumet.

Dessutom, för de med äldre fordon som inte har startspärrarna, har Hyundai identifierat ett kit som kan installeras för att förhindra denna typ av stöld. Från och med den 1 oktober kommer säkerhetssatsen att finnas tillgänglig för köp och installation hos Hyundai-återförsäljare och hos auktoriserade installatörer, säger biltillverkaren i ett uttalande.

Kia påpekade att majoriteten av Kia-fordon i USA har startsystem med tryckknappar som gör stöld svårare. NICB råder ägare som är oroliga för att deras fordon kan bli ett mål för stöld att ta enkla steg som att alltid låsa dörrarna och parkera i väl upplysta områden. Utöver det kan ägare också använda eftermarknadsstöldförebyggande enheter som tilläggslarmsystem, ratt- och pedallås och dödlägesbrytare.

Bland nyare fordon var Dodge Charger SRT Hellcat, en stor sedan med en kompressormatad V8 som kan producera mer än 700 hästkrafter, mest populär bland tjuvar i förhållande till antalet på vägen, enligt HLDI. Dodge-fordon tillverkas av det globala bilföretaget Stellanits.

“Alla Stellantis-fordon uppfyller eller överträffar tillämpliga federala standarder för säkerhet och säkerhet. Vi använder industristandardteknik, inklusive startspärrförmåga, i hela vårt nordamerikanska fordonssortiment”, sa en talesman i ett mejl. “Trots detta uppmanar vi alla bilister att vara försiktiga med att säkra sina fordon.”

Källa: CNN

liknande inlägg

Leave a Reply