Mercedes-Benz använder plastavfall för att tillverka nya fordonskomponenter

3
Mercedes-Benz använder plastavfall för att tillverka nya fordonskomponenter

Mercedes-Benz använder plast tillverkad av begagnade däck och jordbruksavfall för att tillverka komponenter till nya fordon.

Mercedes arbetar med flera leverantörer i projektet. Pyrum Innovations AG genererar pyrolysolja från använda däck. BASF kombinerar sedan oljan med biometan från jordbruksavfall för att skapa en plast med samma egenskaper som ny plast framställd av råolja. Detta gör att det återvunna materialet kan användas som en “drop-in”-ersättning i nuvarande produktionsfordon. Det återvunna materialet uppfyller Mercedes krav på lackerbarhet och krocksäkerhet.

I år kommer EQE och S-Class att vara de första produktionsmodellerna som utrustas med bogserdörrhandtag av det nya materialet. S-klassen kommer också att ha med en krockdämpare gjuten av materialet. Kommande modeller, som EQE SUV, kommer också att ha delar tillverkade av det nya materialet.

Mercedes-Benz strävar efter ett mål om koldioxidneutralitet genom hela värdekedjan för sin personbilsflotta till 2039.

“På vår resa mot en helelektrisk framtid tänker vi om sammansättningen av alla material i våra fordon. Varje åtgärd räknas när det gäller att spara resurser”, säger Markus Schäfer, teknisk chef för utveckling och upphandling på Mercedes. “Vi räknar med att kemiskt kunna återvinna flera hundra ton skrotade däck från Mercedes-Benz fordon varje år och använda den resulterande plasten i våra nya fordon.”

Företaget strävar efter att öka andelen återvunnet material i sin bilpark till i genomsnitt 40 procent år 2030.

liknande inlägg

Leave a Reply