Nissan skapar ny teknik som kan “inaktivera” virus

1
Nissan skapar ny teknik som kan “inaktivera” virus

Nissan har meddelat att de har samarbetat med Tohoku Universitys fakultet för farmaceutiska vetenskaper för att utveckla en ny virusinaktiverande teknologi.

Enligt releasen utnyttjar samarbetet “Nissans teknologier och expertis inom fordonsutveckling, och Tohoku Universitys fakultetens teknologier relaterade till läkemedelsutveckling, läkemedelsutvärdering och andra farmaceutiska vetenskaper, katalysatorberedning och utvärdering av katalysatorprestanda.”

Organiska nitroxylradikaloxidationskatalysatorer, ofta kända som radikalkatalysatorer, används i tekniken. De används som tillsatser i billackpolymerbasmaterial, såväl som fibrer och organiska polymermaterial som används i bilinteriörer och exteriörer.

Strålande katalysatorer i Nissan-fordon hämmar fotonedbrytningsprocesser såsom sprickbildning, försprödning och blekning under långa tidsperioder. Biltillverkaren har utforskat och utvecklat alternativa tillämpningar för radikala katalysatorer för att maximera deras katalytiska aktivitet och bidra till samhället.

När det gäller virus inaktiverar radikala katalysatorer dem genom att oxidera organiska molekyler, eller mer exakt, genom att inaktivera spikeproteinet, vilket förhindrar det från att fästa vid en mänsklig cell.

Enligt forskningen fungerar tekniken på SARS-CoV2 (omicron-stam). Ett felint coronavirus undersöktes också och visade sig vara effektivt som ett alternativt SARS-CoV2-virus. Det verkar också i mörker vid rumstemperatur utan att kräva ljus bestrålning, vilket är typiskt med oxidation.

Nissan hävdar att denna teknik också kan döda sjukdomar som svamp och bakterier. Verksamheten förutser också ett brett spektrum av potentiella möjligheter för tekniken. Dessa inkluderar antibakteriella och antivirala basingredienser i luftkonditionerings- och luftrenarfilter. De kan också användas i medicinska masker och tyger.

liknande inlägg

Leave a Reply