Renault lanserar sitt första elektriska Trafic-fordon

2
Renault lanserar sitt första elektriska Trafic-fordon

Renault har presenterat sitt första elektriska Trafic-fordon.

Trafic är en långvarig namnskylt; Tidigare upprepningar var märkena Renault, Vauxhall, Opel och Nissan och gjordes på Vauxhall-anläggningen i Luton när Stellantis köpte fabriken och GM Europes varumärken.

Sedan 1980 hävdar Renault att Trafic har sålt 2,2 miljoner exemplar i 50 länder över hela världen, vilket gör det till Europas tredje mest populära lätta nyttofordon i Van-klassen [Ford Transit Custom leads the lists].

Den nya E-Tech BEV-versionen hävdar klassens bästa längd, modularitet och anpassning för en skåpbil och är byggd på beställning: 5,08 m eller 5,48 m lång och 1,967 m eller 2,498 m hög; lagringsvolymen (i skåpbilsläge) sträcker sig från 5,8m3 till 8,9m3; den finns som modell med hyttgolv; lastlängden kan sträcka sig upp till 4,15 m (på den utökade L2-versionen med en “långlast”-fälllucka placerad i skottet).

En elmotor på 90 kW ger en dragkapacitet på 750 kg och vabben kan bära upp till 1,1 ton. Batteriet på 52 kWh har en räckvidd på 240 km WLTP.

Tre laddartyper finns tillgängliga: en enfas 7kW AC-enhet, lämplig för alla typer av hushållsladdning, en 22kW AC-laddare för snabbladdning vid offentliga laddstationer, plus en valfri 50kW DC-laddare för snabbladdning på motorvägar.

liknande inlägg

Leave a Reply