[VIDEO] Kai Spande tillkännager LT6 Engine Build Experience som kommer 2023

5
[VIDEO] Kai Spande tillkännager LT6 Engine Build Experience som kommer 2023


Foto: Keith Cornett

Under 28-årsfirandet på National Corvette Museumhörde entusiaster från Corvette Assembly Plant Director Kai Spande vars sista tillkännagivande för dagen var LT6 Engine Build Experience som skulle påbörjas under andra kvartalet 2023. Programmet tillåter köpare att bygga sin egen 670-hk flatplansvev V8 vid Performance Build Center.

Performance Build Center ligger inne i Corvette Assembly Plant i Bowling Green, KY, och köparen tillbringar dagen med att montera sin motor under en mästermotorbyggares vaksamma ögon. Vi bevittnade den här processen på egen hand under C7-dagarna, och jag fick till och med svabba lite olja i en cylinder innan jag lät byggaren göra sitt. Vi kan tänka oss att bygga LT6 ‘Gemini’-motorn skulle vara en upplevelse för livet för en sann entusiast.

Kai säger att den här upplevelsen med den nya LT6 har justerats så att du tilldelas en av stationerna och stannar där, med alla motordelar till dig. Tidigare hamnade man i linje med de andra byggare vars motorer stod på en vagn, och man gick från station till station för att montera ihop motorn.

[VIDEO]  Kai Spande tillkännager LT6 Engine Build Experience som kommer 2023

Efter att din motor är klar och den obligatoriska dynokörningen kommer motorn sedan tillbaka till fabriken, där den kommer att installeras i köparens Corvette Z06 på löpande band vid ett senare tillfälle.

Chevrolet har tidigare erbjudit BYOE-programmet för 5 000 dollar och vi hörde att det med största sannolikhet kommer in högre när priset tillkännages officiellt.

Här är anläggningschefen Kai Spande som delar med sig av nyheten från NCM:s 28-årsjubileum:

Källa:

CorvetteBlogger / YouTube

Relaterad:

[VIDEO] Kai Spande diskuterar komplexiteten i att bygga USA:s favoritsportbil
Corvette Assembly Plant återupptar fabriksvisningar med början den 2 november

[VIDEO] Zoras “Turning Points”-brev till Ed Cole visades för första gången offentligt på NCM Bash

liknande inlägg

Leave a Reply